ELOKUVIEN ILMOITTAMINEN VUODEN 2022 DOCPOINT-FESTIVAALILLE ALKAA ELOKUUSSA

KOTIMAISTEN ESITYSSARJOJEN VALINNAT

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin kotimaiseen esityssarjaan valitaan kuluneen vuoden merkittävimmät ja kiinnostavimmat suomalaiset dokumenttielokuvat. Kotimaisen kilpasarjan elokuvat valitaan kotimaiseen esityssarjaan ilmoitettujen elokuvien joukosta.

Kotimaisen Uusin silmin – New Finnish Visions -opiskelijasarjan elokuvat valitaan kotimaisten oppilaitosten tuottamista opiskelijaelokuvista. Opiskelijasarjan elokuvat valitsee DocPointin hallituksen nimittämä raati.

Elokuvien Ilmoittaminen kumpaankin kotimaiseen sarjaan alkaa elokuussa 2021. Ilmoittautumiskaavake ja tarkemmat säännöt julkaistaan tällä sivulla. Kotimaiseen sarjaan tai Uusin silmin -opiskelijasarjaan ei ole ilmoittautumismaksua.

DocPointissa esitettävien elokuvien valinnoissa painotetaan luovaa ja elokuvallista toteutusta. Kotimaiseen esityssarjaan valitaan vain kotimaisia ensi-iltoja. 40-minuuttisten ja sitä pidempien kotimaiseen sarjaan valittujen elokuvien joukosta valitaan elokuvat kotimaiseen kilpasarjaan. DocPoint-Yle -palkinnon parhaalle kotimaiselle dokumenttielokuvalle jakaa suomalaisista ja kansainvälisistä asiantuntijoista koostuva jury. Palkinto on 5000 euroa.

KANSAINVÄLISEN ESITYSSARJAN VALINNAT

Kansainväliseen esityssarjaan ei ole avointa ilmoittautumista, vaan elokuvat kutsutaan festivaalille. Kansainvälisen esityssarjan elokuvista 10-12 valitaan kansainväliseen kilpasarjaan. DocPoint-Yle -palkinnon parhaalle kansainväliselle dokumenttielokuvalle jakaa suomalaisista ja kansainvälisistä asiantuntijoista koostuva jury. Palkinto on 5000 euroa.

Lisätiedot:

Tuottaja
Emilia Saarela
emilia.saarela(at)docpoint.fi
050 455 8446