DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto

IL MIO CORPO

Innovatiivisesti dokumentin ja fiktion rajaa hämärtävässä teoksessa kaksi elämää risteää Sisiliassa: paikallisen köyhän perheen pojan Oscarin ja Nigeriasta saarelle maahanmuuttajana saapuneen Stanleyn.

Teini-ikäinen Oscar viettää päivänsä etsien isänsä kanssa metallia roskan seasta kaatopaikoilta. He myyvät sitä eteenpäin tienatakseen perheen elannon. Stanley moppaa kirkon lattioita ja tekee muita hanttihommia, joita auttavainen pappi hänelle tarjoaa. Oscar ei tule toimeen isänsä kanssa, Stanley odottaa kämppiksensä viisumihakemuksen tuloksia. Heistä kumpikin tuntuu olevan jumissa tilanteessaan, riippuvaisia ihmisistä ympärillään.

Il Mio Corpossa Sisilia näyttäytyy rujon kauniina ja rapistuneena kuivuuden ja porottavan auringon alla. Päällisin puolin vain tämä ympäristö ja karut olosuhteet yhdistävät kahta päähenkilöä toisiinsa. Heidän elämiään ristiin leikkaamalla elokuva kuitenkin kutsuu hienovaraisesti katsojan tekemään vertauksia ja löytämään yhtäläisyyksiä kaksikon välillä.

Elokuva saa voimansa vähäeleisyydestä, ja sen yksinkertaisen kauniit hetket hätkähdyttävät. Roskan keskeltä löytyvä Neitsyt Marian patsas, viilentävä sukellus mereen, vauhdin huuma Oscarin kiitäessä pyörällään. Ja kun elokuva tarjoaa päähenkilöilleen mahdollisuuden hetkeksi löytää toisensa, jää se viipyilemään mieleen pitkäksi aikaa.

Inari Ylinen

Elokuvan nimi: IL MIO CORPO
Kieli: sisilia, pidgin
Tekstitys: englanti
Ohjaaja: Michele Pennetta
Tuotantomaa: Sveitsi, Italia
Vuosi: 2020
Pituus (min.): 81
Ikäraja: K7
Kuvaaja: Paolo Ferrari
Leikkaus: Damian Plandolit, Orsola Valenti
Äänisuunnittelu: Edgar Iacolenna
Tuottaja: Joëlle Bertossa
Tuotantoyhtiö: Close Up Films, Kino produzioni