John Websterin ohjaama DONNER – PRIVAT on valittu ensimmäisen DocPoint-Yle -palkinnon (5 000€) voittajaksi. Kansainvälinen jury antoi kunniamaininnan Mohamed El Aboudin elokuvalle SCHOOL OF HOPE.

Juryn perustelut DONNER – PRIVAT -elokuvan palkitsemiselle: ”Ainutlaatuinen muotokuva, jossa arkistomateriaalia on käytetty erinomaisella tavalla. Huolellisesti rytmitetty ja kauniisti leikattu dokumentti rakentaa ja purkaa päähenkilöään käyttäen haastatteluja, yksityisiä valokuvia ja läheisten ystävien muistoja, ja kykenee tuomaan meidät lähelle ihmistä, joka haluaa pysyä etäisenä. Dokumentti tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden nähdä kiistellyn kulttuurisen ja poliittisen hahmon hauras ja hellä puoli.”

Perustelut SCHOOL OF HOPE -elokuvan kunniamainnalle: ”Elokuva vie meidät toiseen maailmaan keskelle autiomaata, se on täynnä lämpimiä ja intiimejä hetkiä ja osoittaa, ettei koulutus ole itsestäänselvyys nykymaailmassa. Kiitämme elokuvantekijän lähestymistapaa ja vaikuttavaa kuvausta.”

Voittajat julkistettiin festivaalin palkintogaalassa lauantaina 6. helmikuuta klo 17.

 

DONNER – PRIVAT (Ohj. John Webster)

Kaikki tietävät kirjailija, poliitikko ja elokuvaohjaaja Jörn Donnerin. Mutta kuka tämä ristiriitainen kulttuurihahmo oikeastaan oli? John Websterin uusi elokuva kertoo.

 

 

 

EATNAMEAMET – HILJAINEN TAISTELUMME (Ohj. Suvi West)

Elokuva Suomen valtion saamelaispolitiikasta ja saamelaisten taistelusta olemassaolonsa puolesta on hätähuuto EU:n ainoan alkuperäiskansan tulevaisuuden puolesta – saamelaisten itsensä kertomana.

 

 

MEREN TUOMAT (Ohj. Anna Antsalo)

Dokumentti rantoja perkaavista aarteenetsijöistä ja siitä ihmisten hylkäämästä roskasta ja rojusta, jonka meri palauttaa lopulta aina takaisin rantaan.

 

 

 

MISSÄ TIET KOHTAAVAT (Ohj. Mia Halme)

Joukko suomalaisia matkustaa Beniniin osallistumaan rokotetutkimukseen. Paikallinen kylä sulattaa suomalaisten sydämet, mutta aina ei ole selvää, kuka on auttaja ja kuka autettu.

 

NÄKYMÄTTÖMÄT (Ohj. Antti Lempiäinen)

Intiimi ja intensiivinen elokuva antaa kolme erilaista näkökulmaa siihen, miltä yksinäisyys tuntuu ja siihen, miten siitä voi selvitä.

 

 

 

SCHOOL OF HOPE (Ohj. Mohamed El Aboudi)

Ilmastonmuutoksen aiheuttama kuivuus piinaa paimentolaisheimoa, joka tekee kaikkensa varmistaakseen paremman tulevaisuuden lapsilleen perustamalla koulun pieneen savimajaan.

 

 

 

TIDSRESENÄREN (Ohj. Anna-Karin Grönroos)

Suomalaismuotoilija Henrik Wahlforss luopui menestyksekkäästä urasta ja ryhtyi visioimaan tulevaisuutta vuonna 1980. Moni idea toteutui yllättävällä tavalla.