Sunnuntain DocPoiminnat: yksin ja yhdessä

DocPointin päätöspäivän Yksin ja yhdessä-teema lähestyy kipeän ajankohtaisia aiheita. Karanteenivuoden keskellä yksinäisyyden ja yhdessäolon pohtiminen voi tuntua erityisen merkitykselliseltä.

Intiimi NÄKYMÄTTÖMÄT-dokumentti lähestyy yksinäisyyttä kolmen arkisen kokemuksen kautta. Miltä yksinäisyys tuntuu ja millaisilla keinoilla siitä voi selvitä? Elokuvan ohjaaja Antti Lempiäinen on keskustelemassa Lounastreffeillä DocPoint-klubilla klo 13. Katso myös Q&A-haastattelu ohjaajan kanssa!

DocPointin yleisöäänestyksen voittaja MARIKAN KUOLEMA tarkastelee ihmisen suhtautumista elämään silloin, kun tietää sen päättyvän pian. Parantumatonta syöpää sairastava Marika haluaa nähdä iloa jokaisessa päivässä, jonka saa vielä kokea.

Sundance-palkittu THE EARTH IS BLUE AS AN ORANGE kuvaa perheen arkea keskellä sotaa. Dokumentista muotoutuu mielenkiintoinen metaelokuva kun perheen tytär Myroslava alkaa kuvaamaan elokuvaa perheensä kokemuksista. Voiko elokuvan teko helpottaa sodan keskellä selviytymistä? Katsottavissa on myös Q&A-haastattelu ohjaaja Iryna Tsilykin kanssa.

Pitkästä projekteistaan tunnettu ohjaajamestari Helena Třeštíková kuvasi ANNY dokumenttiaan 16 vuotta. Dokumentin nimihenkilö Anny siivoaa vessoja, tekee seksityötä ja nauraa herkästi. Dokumentti ei hae sensaatiota tai pyri moralisoimaan, vaan kuvaa Annyn mutkatonta suhtautumista elämään läpi Tšekin suuren murroksen.

Mira Jargilin ohjaama REUNITED esittelee Farasin perheen, jonka sota on hajottanut toisistaan erilleen ympäri maailmaa. Muistot ja videopuhelut vievät perheenjäseniä hieman lähemmäs toisiaan kun jälleennäkemisestä ei ole vielä takeita.

Kuinka vuosikymmenten eristäytyminen vaikuttaa ihmiseen? Palkittu chileläisdokumentti THE OTHER ONE kuvaa kahta rannikolle eristäytynyttä miestä, jotka ovat erehdyttävän samannäköisiä. Katso myös ohjaaja Francisco Bermejon mielenkiintoinen Q&A-haastattelu!